Sayfalar

6 Şubat 2009 Cuma

Tyronn Lue Magic'te

Nelson'ın sakatlanması ile beraber oyun kurucu rotasyonunda büyük sıkıntı yaşayan Orlando Magic çözümü Milwaukee Bucks'ın yedek oyun kurucusu Tyronn Lue'yu transfer etmekte buldu. Daha önce bir Toronto maçında Stan Van Gundy ile ciddi şekildetartıştığını ve bu olaydan sonra Magic'te bir daha kolay kolay forma bulamayacağını yazdığım Bogans Bucks'ın yolunu tutarken 11 yıllık NBA tecrübesi olan eski Magicli Lue yeniden Orlando'ya dönmüş oldu. Takas Bogans+para = Lue şeklinde gerçekleşti.

Gerek forumlarda gerekse Salata'daki yaılarımda Smith'in geniş çaplı bir takasa girmeyeceğini ve her ne kadar çok önemli takas potansiyeli bulunsa da Hidayet'i takas etmeyeceğini söylemiştim. Dediğim de çıktı diyerek biraz ukalalık yapayım. Benzer yorumları dün Sevgli Eray Sözen'de blogunda dile getirmişti, Smith takas yapamaz. Bulduğu çözüm pek de fena gözükmüyor şimdilik. 2003-2004 sezonunda Magic ve 2004-2005 sezonunda Atlanta'da kariyerinin en verimli dönemlerini geçiren Lue tıpkı Johnson gibi kariyerinin bazı dönemlerinde patlayıcı maçlar çıkarsa da genellikle tamamlayıcı oyuncu olarak görev almıştı hep. 2 sezondur gözden düşmüş olsa ve aldığı süreler 15 dakika civarında kalsa da en azından pas vermeyi bilen bir oyuncu olması Magic rotasyonunda iyi bir alternatif olmasını sağlayacaktır. Onun kadroda bulunması Johnson'ı rekabet nedeniyle yukarılara çekecek ve daha az oyun kurucu görevi üstlenecek olan Hidayet daha çok verim verecektir.

Günü kurtarmak açısından iyibir hamle. Hem Bucks hem Magic kazandı bu sayede. Redd'in sezonu kapadığı 2 numarada Bogans Bucks için, Nelson'ın sezonu kapadığı 1 numarada Lue Magic için derinlik sağlayacak adamlar oldular.

Hiç yorum yok: