Sayfalar

26 Haziran 2008 Perşembe

Hayırlı Sakatlık

İtalya maçında az çok çarpmıştı gözümüze, bugün de Villa sakatlanana dek hep hissettik aynı arızayı. Torres Villa'nın öne çıkmasından pek hoşnut değil, hatta kıskançlık ayyuka çıkmak üzere. Villa Nihat gibi serbest vuruş sırasında sakatlanınca kenara gelmek zorunda kaldı, yerine Cesc Fabregas dahil oldu oyuna ve çehresi değişti İspanya'nın bir anda. Torres ve Villa arasında ezilen toplardansa Silva, Iniesta ve Xavi'nin sık sık 18 civarında belirerek top istediğini, hücuma katıldığını gördük. Cesc adeta bir orkestra şefi gibi yönetti takımını. Attırdığı goller ziyafet niteliğindeydi. Sözün özü Villa'nın sakatlığı, Torres'in bencilliğini iyice gün yüzüne çıkarttı ve Torres dışındaki 10 kişiyi tam bir takım yaptı. Fener'in yeni ismi olduğuna inanılan Güiza takımı 11'e tamamlayınca zaten maç koptu. Bu sakatlık İspanyollar'ın çok işine yaradı, biri hariç.

Bu arada hep deniyor ya savunmadan oyun kurulması çok önemli, baskı altında hata yapmamalı defans oyuncuları. Alın işte İspanya defansını. Bugün Alman Lahm dışında bu kadar iyi top yapan bekleri hiç bir takımda bulamazsınız. Bırakın Ramos ve Albelda'yı Marchena, hatta Puyol bile hep boş alandaki boş adamı arıyorlar. Bir tek uzun top atmadılar, dan-dun vurmadılar. Modern futbol dedikleri bu olsa gerek.

Cesc Fabregas şans oldu dedik ya, madenci Wenger'in elinde bir cevher daha var. İspanya gelecek senelerde ondan çok faydalanacak. Fransisco Merida'yı heyecanla bekliyorum.

Hiç yorum yok: