Sayfalar

19 Kasım 2008 Çarşamba

Dinazor Avı


Magic Raptors maçı bir çok ilginç olaya sahne oldu dün akşam. Kaburgalarındaki ezilme nedeniyle nefes alma ve hareket güçlüğü çeken Pietrus'un yerine ilk 5'te yer alan isim sürpriz bir şelilde J.J.Redick oldu. Sezon öncesi bu sefer oldu denilerek büyük umutlar beslenen, ancak geride kalan 10 maçın sadece 6'sında süre alıp hiç şut sokamayan Redick Van Gundy'nin aldığı risk oldu dün gece. Bogans ya da Lee yerine kafa olarak bitmek üzere olan Redick'i son bir kez denedi Van Gundy. Bir kaç maç daha Pietrus sahaya çıkamazsa Redic belki de kariyerini kurtaracak. 3. sezonunda ilk kez ilk 5'teydi, maçın Orlando adına açılış basketini kaydetti, kendine geldi. 34 dakika kaldı sahada, 10 sayı 3 ribaunt 2 üçlükle oynadı ama en önemlisi basketbolcu olduğunu hatırladı. Savunma performansını biraz daha yukarı çekebilirse çok kaliteli bir şutör, kafaca hala hazır değil, dün gece büyük bir adımdı onun için.

Raptor cephesinde Magic katili Chris Bosh yine ultra bir oyun oynayarak 40 sayı 18 ribaunt yaparak adeta pota altını karartt. O'Neal'in en iyi savunma oyunlarından birini ortaya koyduğu maçta Howard'a 18-9'dan yukarısını yaptırmadılar. Eski dost Willie Solomon'un bir önceki maça göre etkisiz kaldığı dakikalarda 2-3 maçtır istikrarlı şut sokan şutör oyun kuramayıcı Nelson 1 numara mevkiinde baskın olan isim oldu, onu Ukic de pek durduramadı, bu sırada Magic'te oyun kurma işiniyapansa Hidayet'ti 7 asistiyle . Lewis'in istikrar kazanan şutları ve Hidayet'in son çeyrekteki tam bir "Mr. Fourth Quarter" oyunuyla ürettiği 16 sayı Bosh'un canavarlaştığı maçı Magic'in ellerinde bıraktı. Benchten gelen katkının yine sıfıra yakın olduğu ancak 3. çeyreğin yine kazanıldığı ve tabiri caizse 3. çeyreği kazandığı zaman maçı kazanan Magic'in özellikle 2. yarıda maça konsantre olduğunu gördük. İsmen geniş imkan olarak kısıtlı kadroya mutlaka takviye yapılması ya da yedek sırasından bazı cevherlerin değerli taşlar haline getirilmesi gereği hala taptaze. 9 maçta gelen 8 galibiyet, yıldızların şut istikrarı, özellikle Redick'in kazanılma olasılığı Orlando'da heyecan yaratıyor.

2 yorum:

giggle loop dedi ki...

Solomon bir önceki maç 15-11 yapmıştı,bu maçı bekliyordum -bir de karşısında Nelson sıfatsızı var-ama vermişler ayarı Solomon'a.4 asist/7 top kaybı.Vah vah.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Toronto is not the same team without Calderon, since Solomon only 4 assists and 0-5 3FG%. Although willie was an excellent player in Europe, he needs more time to be a determinant NBA´S player
Turkoglu is improving his FG%
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)