Sayfalar

9 Eylül 2008 Salı

Luis Fabiano

PES alışkanlığıdır en kuvvetli takımları alıp birbirine giydirme sevdası. Inter, Man Utd, Barça, Real, Brezilya, Arjantin en çok tercih edilen takımlardır. Bu sevdadan sıkılıp kayınbiraderle farklı takımlar alıp onlarla kapışalım dediğimiz bir gün almıştım ilk kez Sevilla'yı. Kanoute'den umutluyken Luis Fabiano ile coşmuştum. PES çoğunlukla objektiftiftir oyuncuların yetenek, güç ve kapasitelerinde. Fenerbahçe karşısında izlediğimiz Fabiano'dan çok değişikti oyunda Luis Fabiano. İspanya Ligi gol krallığında 2. sıradaydı geçen sezon, öncesinde yine vasatın üstündeydi genelde. Ama itiraf edeyim hiç bu kadar etkili ve öldürücü olduğu bir maçını izlememiştim. Dunga 9 numaraı ona vermiş Şili maçında. Hiç Ronaldo, Adriano falan aratmadı perfrmansıyla. Uzun bacakları ve boyuna rağmen fuleli koşusuyla apayrı bir Brezilya forvetiydi. Özellikle attığı 2. golde gücünü dosta düşmana gösterdi. Önü açık Fabiano'nun ve futbolun güzelliğinin peşinden koşan bizler için de BrezilYa maçları tekrar ve yeniden kaçırılmayacak maçlar.

4 yorum:

YK dedi ki...

Fabiano ve biraz da Alves. Bunun dısında Brezilya'nın striker ları eskiyi aratır. Forvet arkası epey cok ama Golcu konusunda Adriano kendine gelmedigi surece sorun yasayacaktır Brezilya.

İlker Yılmaz dedi ki...

yıllar önce sao paulo'da oynarken çok adı geçti fenerbahçe ile. keşke alabilseydik. gerçi alsaydık onu da bedavadan başka kulüplere kaptırırdık ya olsun.

erd dedi ki...

abi geçen gün yapmıştın Türkiye'de oynayan yabancı futbolcularla ilgili analizini, süperdi; Şili-Brezilya maçında da gördük, bizim ligde oynuyor diye övündüğümüz(!) Brezilyalılardan hiçbirinin Brezilyaya, hatta Şilili Maldonadonun da Şili kadrosuna alınması akla bile gelmemiş sanırım..
ayrıca PES'lerden bahsetmişken maçların sonuçlarından da bahsedelim lütfen, hani mesela bir sevilla-bayern maçı vardı :))

YK dedi ki...

Massimo'ya..
Evet adı gecti ama Turk basınında gecti. Fabiano düşünmemiştir bile FB'ye gelmeyi.
Bu sene de Thiago Neves'i besiktas'a yazdılar. Sadece komik bunlar. Türk basını keşfetmeden çok önce Avrupa keşfediyor.
Bu tarz oyuncuları tutturmak gercekten cok zor...