Sayfalar

12 Ocak 2012 Perşembe

Portland T-Blazers 104 - 107 Orlando Magic

Orlando'nun hedefi yeniden konferans finali ve NBA Finalini zorlamaksa yenmesi ve karakter gösterisi ile savaşması gereken takımlardan biriydi Portland. Takım olarak maç genelinde topu iyi paylaşan ve iyi savunma yapan taraf oldular. 4. çeyrekte fark 20 sayılara dayanmışken bir anda atletik yapısıyla karşı koymayı başaran bir Portland çıktı karşılarına.Chicago karşında benzer bir dirençle karşılaşmış ve dakilarca sayı bulamayıp mağlup olmuştu Magic. Bu sefer doğru kararları verip, doğru şutları seçtiler. Her ne kadar maç sonunda 2 kritik top kaybı yapsa da Nelson ilk kez bir rakip oyun kurucuya üstünlük kurdu (Felton'a). Maç sonunda topu önce Hidayet'in eline verip ondan 5 sayı aldılar, sonra Redick'in eline verip ona faul yapılmasını beklediler. Redick çok soğukkanlı ve anın gerginliğinden etkilenmeden antrenmanda gibi serbet atış kullanabilen bir profesyonel. Bu sayede Portland 4. çeyrek Tsunamisi, bu zamana kadar evinde maç kaybetmeyen gençlerin üzerine yığılmış oldu.

Crawford, Wallace ve Aldridge iyi günlerindeydiler. Howard içinse sadece sıradan bir gündü. Tolga'nın dediğini bir adım ileriye götürerek ciddi bir iddia atalım ortaya. Howard kafasında Orlando Magic kariyerini bitirmiş ve takas edileceği günü bekliyor. Bedenen orada ama kafası hep başka yerlerde. Çok ciddi bir maç konsantrasyonu çektiği belli oluyor.

Hali hazırda 2 numara savunmamızda ciddi sıkıntılar mevcut. J-Rich sezonun ilk maçlarına göre bir adım daha ileride olsa da ayakları savunmada çok yavaş. Redick'in de boy dezavantajı sıkıntı yaşatmakta. Bu sezon SVG'nin Hidayet'i 2 numarada denememiş olmasına şaşırıyorum açıkçası. Hidayet-Anderson-Davis-Howard beşi rakibe çok ciddi savunma sıkıntıları yaratabilecek, en azından 2. çeyreklerde 4-5 dakika kadar denenebilecek bir seçenek diye düşünüyorum.

Önceki maç yazımızda Anderson 7 Hidayet 4 civarında üçlük kullanmalı maç başına demiştik, ayrıca içeri yüklenerek oynamalılar tespitimizi sezon başından beri yineliyoruz. Bu maç özelinde 7 ve 6 üçlük kullandılar. Bunlar çok daha makul rakamlar. Ancak halen tek bir serbest atış kullanmadıklarını görüyor ve hayret ediyorum kendi adıma. Hidayet sezon başından beri 10 maçta toplam 7 kez (sadece 4 maçta) Ryan Anderson ise toplam 26 kez (7 maçta) serbest atış kullanmışlar. Bu sayı Anderson için maç başı 5-6, Hidayet içinse 4-5 arasında olmalı. Bu noktada biraz daha aşama kaydedebilinirse rakipler savunmada ne yapacaklarını şaşırırlar. İçeriden dışarıdan çok zor savunulur bir takım haline gelir Orlando. Şu an için sadece iyi pas yapan ve iyi dış hücum gerçekleştiren bir takım hüviyeti var ortada. Pas yolları (Hidayet ve Howard'ın dışarıya top çıkarması) kilitlendiği zaman Magic bir anda kayboluveriyor.

2 yorum:

tolga dedi ki...

Son çeyrek 12 dakikaydı, ama ben en az 5 yıl yaşlandım...bir de hocam dediğin gibi 2 numara savunmamız o kadar yerlerde ki, Crawford bu sezonun en yüksek sayısını atmış kendi hesabına ama o çok önemli değil, herif bu sezon %37 ile atarken, bu maçta bu sezon ilk kez %50 üzerinde atabilmiş(10/17). Crawford'ın gününde olmasının sebebi, bizim 2 numara savunucularının rezalet birebir savunmacılar olması... gerçi maç sonunda Nelson savundu, ha bir şey değişti mi; savunmacısının adı değişmiş oldu sadece.

Cenky dedi ki...

yediğimiz sayı 104 2 numaradan yediğimiz sayı 41. Çok manidar bir istatistik :)