Sayfalar

24 Haziran 2010 Perşembe

Yabancı Kalmak

Elenen Fransa ve İtalya ile grubundan ancak 2. olarak çıkan İngiltere'yi düşünelim. Nedir bu ülkelerin ortak özellikleri? Ligleri yabancı futbolcu cenneti. Fransa'da o kadar dışarıda oynayan adam var ama demeyin! Çıkar Arsenal'i, United'ı, Chelsea'yi ne oldu? Sıkıntıda dediğimiz ülkenin topraklarında oynayan adamlar bunlar da. Hadi geçtik onları bak Arjantin'e, Brezilya'ya, Slovakya'ya, Uruguay'a, Paraguay'a. Ne var bu ülkelerde? Nerdeyse takımlarındaki herkes ülke dışında, hepsi lejyoner adeta. Farklı ülkelerin, farklı futbol kültürleriyle yoğrulmuş adamlar. Sentezi beceren adam akıllı bir hocayla geldikleri yer belli. Kaç İngiliz, kaç İtalyan, kaç Fransız var (Fransızlar için İngiltere'yi saymıyorum) yurt dışında forma terleten? Bu adamların takımları her sene Avrupa Kupaları'nda tepeye oynuyor. Ama Inter'de, United'da, Chelsea'de, Arsenal'de, Lyon'da kaç yerli isim sayabiliyoruz. Allah aşkına kaç İtalyan vardı Inter Şampiyonlar Ligini alırken ilk 11'de?

Ha tamam cenky anlattın da netice ne, sadede gel diyenler için: Turkcell Süper Ligde bu sezon itibariyle kadrolarda izin verilen yabancı oyuncu sayısı 10! Yurt dışında Milli Takım seviyesinde olup da forma giyen oyuncu sayısını hatırlayan var mı?

Nokta!

2 yorum:

volkanbk3 dedi ki...

iyi yorum cenky!

C3Moi dedi ki...

abi bana kalırsa biraz farklı mesela italyayı ayakta tutan Juventus ve Milan kulüpleridir. İngiltere zaten her zaman aynı ona diyecek bi sözüm yok. Fransa bi kupa boyunca yoktur bi kupada sonuna kadar vardır. Şuanki Almanya bence kendini kandırıyor. Elemelerde Uruguay çok iyidi Arjantinden de hatta ama şuanki duruma göre Uruguay bi yarı final Arjantin final derim. Çok eleştirilen İngiltere bi süpriz yaparsa şaşmam yani bna süperiz olmaz.