Sayfalar

15 Haziran 2010 Salı

Paragliding

Paragliding yani yamaç paraşütü. Muhteşem bir heyecan, anlatılamaz bir adrenalin patlaması. Hayatımda geçirdiğim en güzel tatil olacağını hissediyorum demiştim, yanılmadım. Harika tatil partnerleri, harika bir tur, harika bir hava ve tabii ki harika bir yamaç paraşütü tecrübesi. Fethiye merkezli bir Likya turu satın almıştım, iyi ki yapmışım bunu. Fethiye Ölüdeniz mevkiindeki Babadağ yamaç paraşütü merkezi. avrupa'nın en iyi 2. yamaç paraşütü parkuruymuş aynı zamanda. Zirvesinden yani 1965 metre yükseklikten atlıyorsun boşluğa 1-2-3 adım derken uçurumdan aşağı salıveriyorsun kendini. Boşlukta süzülmek harika bir his. Hele pilotun ya da eğitmenin diyelim kalburüstü bir adamsa yaptığı akrobatik hareketlerle coşturuyor seni. 35-40 dakikalık bir heyecan, zevk, keyif patlaması. Hayatta fiziksel olarak alınabilecek en büyük zevk birbirini seven kadın ve erkeğin birleşmesiyle kesinlikle paragliding 2. sıraya adaydır. Aslında bir de uçaktan paraşütle atlamadan bunu söylemek doğru mu bilmiyorum. İkinci adrenalin hedefim de bu anlaşıldığı gibi paraşütle atlamak :) Fırsatınız olursa mutlaka deneyin yamaç paraşütünü. Ülkemizde buna böyle müsait parkurlar varken bu fırsatı kullanmamak kayıp olur. Burdan pilotum Sevgili Hüseyin'e de sonsuz teşekkürler yaşattığı güzel heyecan için.

Tatille alakalı anlatacak daha başka şeyler de olacak, bu arada dişimi çektiremedim kanalımdaki enfeksiyon geçmediği için biraz daha erteledik. Ama acıyla yaşamayı öğrendim, acı bağımlılık mı yapıyor acaba :)

7 yorum:

Mustafa Uğur dedi ki...

Acı bağımlılığı Gregory House'a bağlatmasın sizi :D

Cenky dedi ki...

Zaten hastasıyım belki tanışmak nasip olur Mustafa :P

Drama Queen dedi ki...

Haziran başında paraşüt eğitimlerine başladım ben de ama o korkuyu atıp halen atlamayı beceremedim. Ama böyle okuyunca bir heyecan, merak derken sonunda atlıcam galiba:)

Cenky dedi ki...

@ Drama Queen

Nerede alıyorsun eğitimi, fiyat, mekan, süre bi paylaş bizimle :)

ejikulat dedi ki...

bungee jumping'i de deneyin bence...

Drama Queen dedi ki...

Ben THK'nun eğitimine katılıyorum. Türk Hava Kurumunun Türk Kuşu Paraşüt Okulu var, yalnızca İnegölde. Eğitim ücretsiz, başlangıç eğitimi 5 gün sürüyor, ardından bir 4 gün daha var ve en son olarak 30 saatlik ders var. Ben biraz uzak kalsa da beş gün boyunca her gün o yolu gidip gelmeyi tercih ettim ama sen nerdesin bilmiyorum eğer çok uzak kalırsa orada konaklama imkanın var onlar da ücretsiz. Tercih sana kalmış. Hava Harp okulunun eğitmenleri eğitim veriyor, planör eğitimi de var hatta ben paraşütün hakkından gelebilirsem planörden devam etmeyi planlıyorum:) Eğer ayırabileceğin 5 günün varsa kaçırma derim:)

Unknown dedi ki...

ama olmadı ki bu çok pis kıskandım ya.... hocam sakaryada yamaç paraşütünün merkezlerinden biri biliyorsunuz serdivana sık sık geliyorlar...ayrıca kimse house olamaz kusura bakmayın o bambaşka..:D