Sayfalar

8 Kasım 2009 Pazar

Futbol?

futbolcu
Futbol: Ezilmiş halkların oyunudur!
  • öncelikle ayrımcı.
  • tamam halkların oyunudur ama halklar neden ezildiğini kabul ediyor bu tanıma ses çıkarmayarak? ya da bu tanımı kullanan halkları direk olarak ezmiş olmuyor mu?
  • Şu anda en medeni-uygar ülkeleri saysak İngiltere başı çekmez mi? Peki günümüz futbolunun çıkış noktası neresi? cevap: İngilitere...
sm-08-2129-football-match-puno-v-puerto-maldonado-cr

Futbol: 22 adam bir topun peşinden koşuyor!
  • Bir kere o topun ardından 22 adam aynı anda koşmuyor ki? Aslında minimum 2 kişi kovalıyor! Biri topu süren, diğeri de topu süreni kovalayan! diğerleri sadece topun gidebileceği yerlerde duruyor. yani duruyor!
  • Bir kez olsun futbola vaktini ayırmamış birinin yapabileceği en sığ tanım. Bu da aslında onun sığlığını göstermiyor mu? Zamanını ayırıp, o şeyi tanımaya çalışmadan ön yargılarıyla yaptığı bir yorum.
  • Entel olmaya çalışan, olduğunu iddia eden adam-kadın yorumu!
gogogo-tribün

Futbol: Halkların afyonudur!
  • Evet futbol, totaliter rejim dönemlerinde diktatörler ve darbeci komutanlar tarafından kullanılmıştır! Diktatörler futbolu bu amaçla kullanarak kendi yedikleri haltların üstlerini kapatmışlardır. Arjantin'in Dünya Kupası'nı aldığı yılda yönetimde olan Arjantin cuntası bunu yapmıştır! Hitler, Çavuşesku, Salazar, Mussolini, Kenan Evren! Bu isimler sadece futbolu yedikleri haltları kapatmak için iyi bir politikayla kullanmıştır. Futbol kendini kullandırmamıştır. Kendini kullandıran halklardır. Kimse kimseyi afyon kullanması için zorlamaz...
  • Futbol ayrıca halkların kendi seslerini çıkarabildikleri de bir yerdir! Bu hep göz ardı edilmiştir. (Katalan halkı...)
futbol_topu

Futol: Dilencisi olunan şey (Bknz. İbrahim Altınsay'ın Radikal gazetesindeki köşesinin başlığı ve Eduardo Galeano gibi bir futbol bilgininin bu oyun hakkında yaptığı en aciz ama gerçekçi ve bir o kadar da insanın kendi kendini çaresiz bıraktığı yorum!)
  • Gerekçeleri haklı gibi görülebilir. Paraya bağlı sistemde futbolu parası olanlardan dilenmek zorundasın. Ya da bir statta, özellikle Türkiye'de maç izlemek için para dilenmen gerek birilerinden. Fakat bu iki güzide insan, futbolseverleri kendi ülkelerinde bu konularda örgütleyebilecek kadar etkili olabilecek yerlerdeyken, futbolu hatta kendisini de böyle tanımlayıp sistemin içine sokmuyorlar mı kendilerini?
  • Kendilerini böyle tanımlayacaklarına futbol isyankarları deseler ve istedikleri şeye eldetmeye çalışsalar ya! Madem kendilerini bir şekilde farklı bakış açılarına sahip oldukları için farklı bir yere koyuyolar- ya da farklı bir safa geçiyorlar, bazı şeylere karşılar, bıraksınlar ironi yapmayı da isyan etsinler. İroni, kelime anlamı olarak içinde bir kabullenmişlik, ya da zaten gerçekleşmişlik barındırır! Neden isyan edip istedikleri oyunu getirmek için o duvarları yıkmaya çalışmazlar! Çünkü dilenerek, eleştirerek edebiyat yaparak para kazanırlar!
  • Tamamen fakir edebiyatı! Hiç sevmem!
Belki bu seri devam eder...
sevgiler volkanbk3

5 yorum:

Serapbenbuyrun dedi ki...

Futbol: 22 adam bir topun peşinden koşuyor!

Bkm'de bunun esprisi yapılmıştı aklıma geldikçe hâlâ gülerim :D

"22 top bir adamın peşinden mi koşacaktı?"

:D:D

nebuchadnezzar dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1163400&Date=18.11.2009&b=Koby%20Bryant%2040%20sayiyla%20takimini%20sirtladi

gurban buna baksana milliyet, kopmuş... muahahah...

dwayn harvıth gibi...

RicardoSomocurcio dedi ki...

"tamam halkların oyunudur ama halklar neden ezildiğini kabul ediyor bu tanıma ses çıkarmayarak? ya da bu tanımı kullanan halkları direk olarak ezmiş olmuyor mu?"

Yapma volkan yapma! Ezilen halklar derken concon lisesinde kullanılan "ezik" kelimesi kastedilmiyor ki naptın sen :)Ekonomik anlamda ezilenlerin Boca için mutlu olması, azınlık olarak ezilenlerin Bilbao ile, Barca ile, dinsel azınlıkları başka takımlarla vesaire

See you soon
kemal

volkanbk3 dedi ki...

ezilmiş halklar değil de isyankar halklar desek işte...
o zaman halk da ezilmişliğini kabul etmemiş olmaz mı?

horozmania dedi ki...

nerelerdesiniz yahu...