Sayfalar

18 Mart 2009 Çarşamba

Cleveland'da Play-off Provası

Çok güzel bir maç oldu, tam play-off havasındaydı hem oyuncular hem hakemler. Son saniyeye kadar kopmayan bir maç, hatalı hakem kararları, göz alıcı performanslar ve hayal kırıklıkları. Yaşanan heyecan ve alınan zevk play-offlar için tüm NBA severlere umut verdi. 1:24 kala 93-92 öne geçen Magic'i önce James'in uzak üçlüğü sonra Howard'a 1 saniyede çalınan 3 saniye kaarı yaktı. 43 sayı atan James son noktayı serbest atışlarla koyarken Lewis hariç Magic takımının performansı şahaneydi. Hep takım olmaktan bahsettik, dün gece Magic tam bir takım gibiydi. Alston gerektiğinde sayı yükünü kaldırabileceğini de gösterirken Lee hiç çaylak gibi oynamadı. Howard üzerindeki baskıyı dışarı dağıttığı toplarla aşmaya çalışırken, Pietrus isteneni yaptı yine bençten gelip. Tek sorun Lewis'deydi, takım sahaya çıkarken o evde kalmış gibiydi, son bir kaç maçta öylesine kötü şut atıyor ki sanki yerinde dublörü oynuyor (Son 4 maçta 26'da 3 üçlük isabeti biraz fikir verir herhalde). Dün geceki maç Cleveland'ın 30-1'lik iç saha galibiyet oranını yakalarken biraz da olsa destek aldığının açık ispatıydı ama en önemlisi James'in o şutu sokamadığı maçların kaybedileceğinin ve her kimle oynarlarsa oynasınlar, rakipleri disiplinli mücadele ettikçe çok zorlanacaklarının göstergesiydi. Dün gece Nisan-Haziran arasına bir prova yaptık, çok ama çok zevk aldık.

1 yorum:

ejikulat dedi ki...

maçı izlemedim ama rafer alston hakkında söylemek istediğim birkaç şey var...
öncelikle bu adamın maç başına 17-23 sayı arası skor yapabileceğini geçen yıl houstondayken görmüştük.
nelson da aşağı yukarı aynı oranda skor katkısı yapıyordu.
ancak orlandonun skoru bir kenara bırakırsak kazancı çok büyük. şöyle ki:
bu güzel kadronun guardı olarak hem takımı oynatabilen hem skor yapabilen hem de pas dağıtmayı başarabilen bir oyuncu aldılar.
daha önceki yorumlarımda da yazmıştım: Rafer Alston'la Magic artık bir gömlek daha üstün bir takım.
nitekim alıştıkça daha fazla katkısı olacaktır ve olmaya da başlamıştır.
ah houston ah, bir hiç uğruna gönderdiniz adamı...
dün akşam ki maç içinse okuduklarım kadarıyla rashard lewis ortalama oyunlarından birisini oynamış olsa Magic maçı rahat kazanacakmış...
Bu arada kimse sanmasın ki James denen yaratık play-off larda bu kadar rahat oynayabilir.
cleveland play-off takımı değil sezon takımıdır ayrıca. şu andaki performansları bana bikaç yıl önceki dallası anımsatıyor. aynı yıl nowitzkinin neler yaptığını hatırlıyor musunuz?
keşke olsa da bi atlanta-cleveland eşleşmesi izlesek o zaman görürüm ben James'i.