Sayfalar

29 Ekim 2008 Çarşamba

Teknik Direktör Maradona

Arjantin Teknik Direktörlüğü'ne sonunda beklendiği gibi getirildi Maradona. Kampanyalar sonuç verdi, halkın istediği oldu. Maradona'nın Arjantin Hocası olduğunu ilk duyduğumda aklıma hemen kulübedeki Maradona acaba nasıl olur sorusu takıldı. Sonra gerek Boca gerekse Milli maçlardaki Maradona'yı düşündüm. Sorunun cevabını bulup bizim ülkeden dengini söylemek olmazdı. Arjantin'in Yılmaz Vural'ı olur Maradona bence. Takımının ne yaptağından çok onun kenarda, içerde, dışarda, golde, ofsaytta, faulde ne yaptğıyla ilgilenilir. Kesin olan takımın önüne geçecek, daha fazla ilgi toplayacak. Bunu takımdaki oyuncular ne derece kaldırabilecek, kafalarını topa verebilecekler mi orası muallak. Bunu bilen Arjantin Federasyonu yanına bir de Basile'yi koymuşlar ki, Bilardo (Di Stefano uyardı da fark ettim, Basile yazmışım adamı, akıl fikir baskete gitmeye başlamış anlaşıldı) iyi futbolcu - iyi hoca örneklerinin bana göre enderlerindendir. Ha öte yandan da Karpatların Maradonası Hagi'yi ve gittiği her yerdeki üstün (!) başarılarını aklımızdan çıkaramıyoruz, o ayrı. En çok "Devrimci Diktatör" Maradona futbolcu döver mi ve Aguero bir yerine kına yakmış mıdır onları merak ediyorum bugünden sonra. Ya kısmet artık foto muhabirlerine.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

aslinda takimin onune gecebilir dusuncen arjantin milli takiminin yararina olur, cunku eger maclardan once stress maradonanin uzerine cokerde oda bunu iyi bir sekilde futbolcularini motive etmede kullanabilirse takim is yapar. chelsea doneminde mourinho nun yaptigi aciklamalar butun baskiyi presi kendine cekiyordu maclardan once bu sayede futbolcularin kafasi rahat oluyordu cikip duzgun bir sekilde baskisiz stresssiz oyunlarini oynuyorlardi.

ama ne yazikki (bu kisim ulkemizde ki tum arjantin yalakalarina geliyor) maradonadan direktor felan olmaz saka gibi. bu iki seyin nasil diyim bu isim ile bu teknik direktorluk taniminin ayni cumlede gecmesi bile saka gibi. bu adam eski bir kokainman sirf su resimlerine bakin. hayatinda 1 kere 8 ayligina bir takim calistirmis, yanina verdikleri adaminda sebebi bu zaten yoksa bu adamin cikip antremanlarda felan futbolculara taktik felan verecegini beklemek cok saflik bence saka gibi, hagiye elestiriler gelmiste hani haginin teknik taktik antreman bilgisi felan maradonanin fersah fersah otesindedir en azindan direktorluk yapiyor adam yillardir hemde, bir gun galatasaraya 2. defa direktor olarak gelip tamamlayamadiklarini tamamlamasi gibi bir fikri oldugunuda biliyor herkes.tamam iyi futbolcu iyi teknik adam olmaz derler ama hagide kotu teknik adam deildir ama maradona ne diyim artik :) maradonada maradona iste :D ciksin amigo gibi takimini desteklesin puro ile felan kokain felan cekmiyor artik diyorlardi gitsin dedikodu yapsin surekli aguero sole messi bole diye onu ciddiye alip teknik direktorluk beklemek hata olur, hersey yanindaki adama yani 2. direktore bagli o cikarirsa cikarir bu takimi dunya kupasi finallerine.

Alfredo dedi ki...

yanındaki adam Carlos Bilardo.arjantin geçmişi muhteşem olan bir TD.(2 dünya kupası finali oynatmak ve birini kazanmak).Maradona gibi bir adamın yerine onu başa geçirselerdi muhteşem olurdu.Maradonanın teknik ekipte olması Arjantin için büyük şanssızlık.