Sayfalar

14 Ağustos 2008 Perşembe

Bu Yazı Basketbolu Karıştırır

Salsa sayesinde haberim oldu ve okudum Ünal Özüak'ın son yazısını. Çok iddialı ve tehlikeli yazı bir aslında. Tam anlamıyla camiayı karıştırabilecek cinsten. Aynen koyuyorum ve açıkçası Turgay Demirel'in bu yazıya bir cevap verip vermeyeceğini merakla bekliyorum.

"
Demirel'in naklen yayın açmazı / ÜNAL ÖZÜAK

TÜRKIYE Basketbol Ligi televizyon yayın haklarını 2001-2002'de TRT'ye yıllık 2 milyon dolara verirken bu kanalı terk edip, o gündür bu gündür NTV'ye reysen 800 bin dolara veren Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel bugünlerde büyük sıkıntıya düştü.

Yıllardır ihalesiz, pazarlıksız NTV diyen Demirel, kulüplerin baskısına daha fazla dayanamayıp teklif almaya zorlandı. Hafta başında Skyturk-Show-Digiturk üçlüsü iki yıllığına 13 milyon dolarlık teklif verdiler. Rüçhan hakkı olan NTV ya bu fiyata çıkacak ya da yayın hakları üç kanalda yayın yapacak bu üçlüye geçecek.

Şimdi.. Ederi 13 milyon dolardı, hatta açık arttırma yapsan belki daha fazlasını alacaktın da neden tek kanala üç otuz paraya mahkum ettin basketbolu demezler mi adama? Demirel güdümünde ki Kulüpler Birliği diyemez ama biz hesabı sorarız.

Gazetelerde İspanyol Milli Takımı'nın Çinliler'i rencide edecek şekilde, oyuncuların topluca çekik göz işareti yaptıkları, fotoğrafını gördünüz mü? "Irkçılık yapıyorlar"diye dünya ayağa kalktı. Demirel yıllardır kulüplere bizim göreneklerimizi çok zorlayan meşhur "al sana" el hareketini yapıyor. Mercedes arabalardan oluşan sponsor filosunu Milli Takım'a diyerek kendine alıyor. Mercedes binek arabasını Milli Takım'ın hangi iş için kullanacaksa. Lig isim hakkının kaymağını kendi alıyor. Pazarla diye Ahmet Gülüm'e yılda 300 bin dolar verilirken, kulüpler 95 bin dolarla idare ediyorlar. Daha sonra da ligimizin kalitesizliğinden bahsediyoruz. Kaliteyi arttırabilecek bütün finans kaynaklarının başına Demirel çöreklenmiş. Demirel Federasyonu'nun bu götürdükleri karşısında verdiği hizmet, salonlar devletin olduğuna göre hakem tayini ile sınırlı.


Diğer işi milli takımları da nasıl Tanjeviç mahkumu yaptığını birlikte izliyoruz. Parker'sız Fransa, kağıt üzerinde zayıf Ukrayna ve Belçika ile oynayacağımız, kapaktan favori olduğumuz, eleme maçları için takım seçiminden hazırlık programına kadar her şeyi, "nerem doğru ki" diyen deve misali ısrarla yanlış yapıyorlar."

2 yorum:

Adsız dedi ki...

"Fenerbahcenin 1 kurusunu kimseye yedirmem!" diyen Aziz Yildirim yukardakileri bilmiyor mu?

Ona ragmen en buyuk destekcisi degil mi Demirel'in? Fenerin maddi haklarindan niye feragat etmis onu sormak lazim. Karsiliginda ne almis diye.

orkun dedi ki...

Turgay Demirel'i savunmak gibi bir derdim yok ama NTV'deki naklen yayın sürecinin memlekette basketbolun popülaritesini kesinlikle arttırdığını düşünüyorum. Digitürk iki sene önce bu parayı vermezdi mesela (zaten vermedi de)...