Sayfalar

11 Haziran 2009 Perşembe

Los Galacticos - Kaka - Ronaldo

Beckham Madrid havalimanına ayak bastığı andan itibaren onun ve karısının peşinden ayrılmayan basın ordusu hem takım arkadaşlarını hem de bir süre sonra taraftarları çok rahatsız etmişti. O dönem kontratını uzatır mı uzatmaz mı diye konuşulurken Amerika davası çıkınca Capello onu rafa kaldırmış, takımdan fazla konuşulan isim yine Beckham olmuştu.

Los Galacticos'un birinci oluşturulması çok da verimli olmamış, bir süre sonra yıldızlar teker teker takımdan kopmuş ya da gönderilmişti. Perez'in bu ikinci Galacticos açılımının 1. ayağı Kaka oldu. 2. ayağı bir kaç saat önce Ronaldo olarak şekillendi. 3. ayak olarak da Villa'dan söz ediliyor. Gelen Kaka ve Ronaldo'nun ücretlerini mevcut yıldızlarla kıyasladığımızda en az 2 kat bir fark ortaya çıkıyor. Kaka'nın özel hayatını ve kişiliğini gayet iyi biliyoruz; sakin, dindar ve uyumlu. Ama sıra Ronaldo'ya gelince iş değişiyor. Bir çoğumuzun bir senede aldığı gömlekten fazla sayıda ve çok büyük bir hızda sevgili değiştiriyor. Seks alemleri düzenlediği basına sızıyor. İçtiğinde tozuttuğu biliniyor. Ukalalığını, hız ve araba tutkusunu dünya alem biliyor. Sahadaki oyun karakteri asla paylaşmak ve çoğaltmak üzerine değil tam aksine bitirmek ve tek başına büyümek üzerine. Şampiyonlar Ligi finalinde Rooney'nin nasıl çıldırdığını hatırlarsınız herhalde. Spor muhabirlerinden çok magazin muhabirlerinin objektifinden yansıyor resimleri sütunlara. Ve artık Real'in en çok kazanan adamı Ronaldo.

Bu şartlar altında ve "İngiltere'de bunları yapan adam İspanya'da neler yapmaz!" denilirken, hatta ve hatta Akdeniz insanı İspanyolların İngilizler gibi rahat adamlar olmadığı, Ronaldo'nun skandallarını kaldıramayacağı akıllara düşmezken, Real nasıl verecek ödenen paraların hakkını. Hele bir de üstüste 2 maç verilsin, ya da Barcelona'ya kaybedilsin o Euroların her centini burnundan getirmez mi Real seyircisi Perez'in? Çok büyük paralara çok büyük bir bomba aldı kucağına Perez, üstelik bombanın pimi çekili. Ya rakiplerin üzerine atamadan elinde patlatırsa?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Davor Suker, Steve Mc Manaman, Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Backham, Micheal Owen, Van Nistelrooy ve şimdi de Kaka ile Cristiano Ronaldo. Kraliyet ailesinin takimi zaten, taşınmaz mallarının da değeri inanlımaz boyularda. Rakipleri ekonomik krizden derinden etkilenirken bunlar gelir-gider dengesini hep artı olarak tutturabiliyorlar. Bu haldeki tuzu kuru olan Perez'in adeta show yaparcasina abartili oldugunu bile bile saydigi paralarla yildiz oyunculari teker teker almasi sacma gibi gorunsede odedigi yuksek bedellerin karsiligini lisansli urun satislari, reklam ve tv gelirleri ile dengeleyebilen nadir kluplerden. Ama dediğin gibi o saçılan paraların karşılığı gelmezse fena olur.

Cenky dedi ki...

O paralar ak mıdır kara mıdır diye de düşünmeden edemiyorum açıkçası? Nedir o paraların rengi hakkaten?

Adsız dedi ki...

İşin içinde kraliyet oldu mu o karalar da aka dönüşür be Cenky.

ejikulat dedi ki...

yıl sonunda ak koyun kara koyun ortaya çıkar...