Sayfalar

21 Temmuz 2008 Pazartesi

Lokomotiv'in Makinistleri

Diniyar Bilyaletdinov, Lokomotiv Moskova’nın kaptanı. Euro 2008’de fazla gözümüze çarpmadı. Çoğunlukla 2. devrelerde gördük oyunda. Onun şanssızlığı aslında Arshavin’le aynı jenerasyon olması. Bütün dikkatler Arshavin üzerinde toplanırken o hep gölgede kaldı milli takımda. Bilyaletdinov da tıpkı Arshavin gibi liderlik özelliklerine sahip, oyunu istediği gibi yönlendirebilen, iyi frikik atan ve son vuruşlarda etkili bir oyuncu. Hocası Lokomotiv’de onu Fatih Terim’in Arda’yı milli takımda oynatmak istediği gibi kullanıyor. 4-3-3’te öndeki 3’lünün sol tarafında. Artı özelliği rakip hücum ederken süratle savunmaya da dönmesi, bir anda 4-5-1’in sol kanadı oluveriyor. 85 doğumlu, Tatar kökenli ve 1.86’lık boyu ile hızlı düşünme ve hareket etme yetilerini birleştirmiş olan Bilyaletdinov’un Avrupa takımlarının transfer listelerinde yukarılara tırmanması fazla uzun sürmez.

Dmitri Torbinski de kaptanı gibi Lokomotiv’in kıymetli oyuncularından, orta sahada arı gibi çalışan, bütün maç boyunca ileri geri gidip gelen, top taşıyan, gol pozisyonu yaratan, pozisyona giren, son vuruşları iyi olmasa da rakibin başını döndüren bir yapıya sahip. Hangi takıma koyarsanız koyun banko oynar. Spartak’tan yetişmiş ama geçirdiği sakatlık sonrası orada gözden düşmesinin ardından Lokomotiv’de Rashid Rakimov tarafından tekrar hayata döndürülmüş bir isim. Hiddink’in de gözdelerinden, onu Hollanda'ya uzatmalarda attığı golden hatırlıyordum daha ziyade ama artık ciğerleriyle hatırlayacağım kesin.

Peter Odemwingie geçen senenin transferdeki gözde isimlerinden biriydi. Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya bütün liglerden teklif vardı Nijeryalı’ya. Kulübü Lille ve kendisi tabii ki en çok para vereni seçtiler, Lokomotiv’i. Odemwingie hem forvet hem de sağ açık oynayabiliyor, çok hareketli ve süratli olduğu kadar ayaklarına da hakim, çok kolay çalım atabiliyor, yetmiyor çok başarılı ve hedefi bulan ortalar yapıyor, derin paslar atıyor. 27 yaşında olmasına rağmen hakkında yapılan yorumlar her sezon kendisini daha da geliştirdiği yönünde. Lokomotiv hücumunun önemli parçalarından biri, bu formu devam ederse yeniden transferin gözdesi olacağı kesin.

Hiç yorum yok: