Sayfalar

23 Haziran 2008 Pazartesi

Ölüm Grubu Öldü

Ölüm grubu öldü, başımız sağolsun. Her biri gruptan çıkarsa şampiyonluk adayıdır denilen ölüm grubu üyeleri vefat ettiler. Rusya'nın Portakalları elemesi tam bir şokken, İspanya'nın İtalya'yı geçmesi futbolseverlere "oh" dedirtti. Sıkıcı, yavaş, hiç bir çekiciliği olmayan, hücum etmeyi unutmuş bir takımdan kurtulduk adeta. Toni bile sıkılmıştı bu takımdan. 4 maçta da tek başına savaş verdi, gelen giden olmadı yanına, dayak yedi rakiplerinden. Nereden çıktıysa tek forvet adeti, en iyi uygulayamayan takım bu sistemi kesin olarak İtalya. Keşke sadece bıyık değil de sakal da bıraksaydı Toni, belki o zaman dinlerlerdi sözünü. Sanki İtalyan futbolu krizde, yaratıcı futbolcu ve forvet sıkıntıları dorukta. Inzaghi'nin bile mumla arandığı, Del Piero'nun kenarda paslandığı bir turnuva yaşadılar. Geçmiş olsun, helvaları lezzetliydi ama.

Hollanda - İtalya yarı finali bekliyordum, tam tersi oldu, çok da iyi oldu. İki maç da kıran kırana olacak, ekrandan futbol akacak. Kim kazanırsa kazansın, biz futbol sevdalıları kesin kazanacağız.

Bu arada İspanyollar 22 Haziran Laneti'ni de kırdılar. Yine bir 22 Haziran'da yine penaltılar ama bu kez sevinç gözyaşlarıydı dökülenler.

Hiç yorum yok: